De nettowinst bedroeg over de verslagperiode $2,3 mrd, tegenover slechts $234 mln over het laatste kwartaal van 2008. Per aandeel werd 40 dollarcent verdiend, waar dat twaalf maanden voordien slechts 4 dollarcent was.

De omzet steeg over de verslagperiode met 29% tot $10,6 mrd. Voor het huidige kwartaal wordt een omzet in een vork van $9,3 mrd tot $10,1 mrd verwacht. Intel ziet duidelijke signalen dat de markt aan het verbeteren is.

In reactie op de cijfers noteert de koers van Intel in de nabeurshandel ruim anderhalf procent hoger, nadat het aandeel in de reguliere handel al een winst van meer dan 2,50% kon vasthouden.

De nettowinst bedroeg over de verslagperiode $2,3 mrd, tegenover slechts $234 mln over het laatste kwartaal van 2008. Per aandeel werd 40 dollarcent verdiend, waar dat twaalf maanden voordien slechts 4 dollarcent was. De omzet steeg over de verslagperiode met 29% tot $10,6 mrd. Voor het huidige kwartaal wordt een omzet in een vork van $9,3 mrd tot $10,1 mrd verwacht. Intel ziet duidelijke signalen dat de markt aan het verbeteren is. In reactie op de cijfers noteert de koers van Intel in de nabeurshandel ruim anderhalf procent hoger, nadat het aandeel in de reguliere handel al een winst van meer dan 2,50% kon vasthouden.