De resultaten overtroffen de verwachtingen, want de consensus lag op een nettowinst van 3,15 miljard euro en een omzet van 41,65 miljard euro. In de toelichting op de cijfers verwees GdF Suez nogmaals naar de moeilijke marktomstandigheden.

Anderzijds waren er signalen die op een opleving wezen, zoals bijvoorbeeld een toename van de vraag naar elektriciteit en aardgas. Het bedrijf bevestigde de prognoses voor zowel 2010 en 2011.

GdF Suez bereikte een akkoord over een fusie van de internationale operaties met die van International Power. In de nieuwe fusiegroep zal GdF Suez een belang van 70% behouden.

De resultaten overtroffen de verwachtingen, want de consensus lag op een nettowinst van 3,15 miljard euro en een omzet van 41,65 miljard euro. In de toelichting op de cijfers verwees GdF Suez nogmaals naar de moeilijke marktomstandigheden. Anderzijds waren er signalen die op een opleving wezen, zoals bijvoorbeeld een toename van de vraag naar elektriciteit en aardgas. Het bedrijf bevestigde de prognoses voor zowel 2010 en 2011. GdF Suez bereikte een akkoord over een fusie van de internationale operaties met die van International Power. In de nieuwe fusiegroep zal GdF Suez een belang van 70% behouden.