Gisteren na het slot van de beurs kwam Alcoa als eerste zwaargewicht met de kwartaalcijfers naar buiten. De resultaten waren beter dan verwacht en dit ondanks lagere prijzen voor aluminium en andere grondstoffen. Het voorbije kwartaal werd opnieuw met winst afgesloten, ten opzichte van een verlies over dezelfde periode vorig jaar.

Het tweede kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 138 miljoen dollar, wat neerkomt op 12 dollar per aandeel. Over dezelfde periode vorig jaar was er een verlies van 119 miljoen dollar, of 11 dollarcent per aandeel. De omzet bleef ongeveer gelijk op 5,80 miljard dollar, maar overtrof de verwachtingen van de analisten.

Gisteren na het slot van de beurs kwam Alcoa als eerste zwaargewicht met de kwartaalcijfers naar buiten. De resultaten waren beter dan verwacht en dit ondanks lagere prijzen voor aluminium en andere grondstoffen. Het voorbije kwartaal werd opnieuw met winst afgesloten, ten opzichte van een verlies over dezelfde periode vorig jaar. Het tweede kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 138 miljoen dollar, wat neerkomt op 12 dollar per aandeel. Over dezelfde periode vorig jaar was er een verlies van 119 miljoen dollar, of 11 dollarcent per aandeel. De omzet bleef ongeveer gelijk op 5,80 miljard dollar, maar overtrof de verwachtingen van de analisten.