Over het derde kwartaal van 2010 werd per aandeel 6 dollarcent verdiend, tegenover 8 dollarcent twaalf maanden voordien. Anderzijds steeg de omzet met 15% op jaarbasis.

De prognoses klonken niet zo slecht, zodat de koers van Alcoa in de nabeurshandel bijna 3% hoger noteert.

De resultaten kwamen boven de verwachtingen van de anallisten uit. Het bedrijf verhoogde bovendien de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag dit jaar naar aluminium.

Alcoa rekent nu op een groei van de vraag met 13%, waar eerst maar was uitgegaan van 12%. Analist Charles A. Bradford van de Affiliated Research Group in New York was van mening dat de beter dan verwachte resultaten bij Alcoa vooral het gevolg waren van kostenreducties. Voor het vierde kwartaal wordt een iets hogere aluminiumprijs verwacht.

Over het derde kwartaal van 2010 werd per aandeel 6 dollarcent verdiend, tegenover 8 dollarcent twaalf maanden voordien. Anderzijds steeg de omzet met 15% op jaarbasis. De prognoses klonken niet zo slecht, zodat de koers van Alcoa in de nabeurshandel bijna 3% hoger noteert. De resultaten kwamen boven de verwachtingen van de anallisten uit. Het bedrijf verhoogde bovendien de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag dit jaar naar aluminium. Alcoa rekent nu op een groei van de vraag met 13%, waar eerst maar was uitgegaan van 12%. Analist Charles A. Bradford van de Affiliated Research Group in New York was van mening dat de beter dan verwachte resultaten bij Alcoa vooral het gevolg waren van kostenreducties. Voor het vierde kwartaal wordt een iets hogere aluminiumprijs verwacht.