De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 1,76 miljard euro, tegenover 1,19 miljard euro over dezelfde peride 12 maanden eerder. De consensusverwachting lag op 1,33 miljard euro.

De investment bank maakte een winst voor belastingen van 2,60 miljard euro bekend, of een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Volgens de analisten zou het een ontgoocheling zijn geweest wanneer Deutsche Bank de prognoses niet had kunnen kloppen na de sterke resultaten die de belangrijkste concurrenten bekendmaakten.

De nettowinst bedroeg over de verslagperiode 1,76 miljard euro, tegenover 1,19 miljard euro over dezelfde peride 12 maanden eerder. De consensusverwachting lag op 1,33 miljard euro. De investment bank maakte een winst voor belastingen van 2,60 miljard euro bekend, of een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Volgens de analisten zou het een ontgoocheling zijn geweest wanneer Deutsche Bank de prognoses niet had kunnen kloppen na de sterke resultaten die de belangrijkste concurrenten bekendmaakten.