Wal-Mart profiteerde vooral van kostenbesparingen en van groei bij de internationale activiteiten. Een belangrijke omzetbarometer daalde echter al voor het vierde kwartaal op rij.

De winst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 88 dollarcent, tegenover 77 dollarcent tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag op een winst per aandeel van 84 dollarcent.

Ook Home Depot maakte vanmiddag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en de grootste Amerikaanse binnenhuisinrichter verhoogde bovendien de prognoses voor het volledige boekjaar.

Exclusief eenmalige factoren bedroeg de winst per aandeel 45 dollarcent, waar de analisten op maar 40 dollarcent gerekend hadden. De omzet steeg over de verslagperiode met 4,30% tot 16,86 miljard dollar.

Wal-Mart profiteerde vooral van kostenbesparingen en van groei bij de internationale activiteiten. Een belangrijke omzetbarometer daalde echter al voor het vierde kwartaal op rij. De winst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 88 dollarcent, tegenover 77 dollarcent tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag op een winst per aandeel van 84 dollarcent. Ook Home Depot maakte vanmiddag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en de grootste Amerikaanse binnenhuisinrichter verhoogde bovendien de prognoses voor het volledige boekjaar. Exclusief eenmalige factoren bedroeg de winst per aandeel 45 dollarcent, waar de analisten op maar 40 dollarcent gerekend hadden. De omzet steeg over de verslagperiode met 4,30% tot 16,86 miljard dollar.