Netto werd over de verslagperiode €174 mln verdiend, tegenover $57 mln tijdens dezelfde periode vorig jaar. De consensusverwachting had een verlies van €44,7 mln verwacht.

De omzet daalde van €6,33 mln naar €5,6 mln, maar daarmee werd toch de consensusverwachting overtroffen. De analisten hadden gerekend op een omzet van maar €5,45 mln.

Topman Gerard Kleisterlee zag de vraag tijdens het derde kwartaal wat aantrekken, een trend die zich ook in het vierde kwartaal doorzet.

Dat Philips ondanks een lagere omzet toch een meevallende winst bekendmaakte, heeft vooral te maken met de doorgevoerde kostenbesparingen.

Netto werd over de verslagperiode €174 mln verdiend, tegenover $57 mln tijdens dezelfde periode vorig jaar. De consensusverwachting had een verlies van €44,7 mln verwacht. De omzet daalde van €6,33 mln naar €5,6 mln, maar daarmee werd toch de consensusverwachting overtroffen. De analisten hadden gerekend op een omzet van maar €5,45 mln. Topman Gerard Kleisterlee zag de vraag tijdens het derde kwartaal wat aantrekken, een trend die zich ook in het vierde kwartaal doorzet. Dat Philips ondanks een lagere omzet toch een meevallende winst bekendmaakte, heeft vooral te maken met de doorgevoerde kostenbesparingen.