De resultaten waren beter dan verwacht en tonen aan dat de vraag naar computers en aanverwante weer aantrekt. Vooral het back-to-school was opnieuw beter dan verwacht.

Uit de cijfers bleek dat de markt tijdens het derde kwartaal relatief gezien goed standhield, waardoor de hoop levendig blijft dat ook het eindejaarsseizoen goed gaat worden wat PC-verkopen betreft.

Intel is een goede barometer voor die verkopen, want 80% van de PC's die wereldwijd worden verkocht draaien op Intel-chips. De winst per aandeel van het bedrijf bedroeg 52 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van 50 dollarcent. In de nabeurshandel noteert de koers van Intel licht hoger.

De resultaten waren beter dan verwacht en tonen aan dat de vraag naar computers en aanverwante weer aantrekt. Vooral het back-to-school was opnieuw beter dan verwacht. Uit de cijfers bleek dat de markt tijdens het derde kwartaal relatief gezien goed standhield, waardoor de hoop levendig blijft dat ook het eindejaarsseizoen goed gaat worden wat PC-verkopen betreft. Intel is een goede barometer voor die verkopen, want 80% van de PC's die wereldwijd worden verkocht draaien op Intel-chips. De winst per aandeel van het bedrijf bedroeg 52 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van 50 dollarcent. In de nabeurshandel noteert de koers van Intel licht hoger.