Het Commerce Department maakte bekend dat in januari een stijging van de bouw van nieuwe woningen met 2,8% werd geregistreerd. Op jaarbasis wordt nu aan 591.000 nieuwe woningen gewerkt.

De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op 580.000. Bovendien werd ook het december-cijfer naar boven aangepast. Op jaarbasis steeg het aantal woningen in aanbouw met 21,1% en dat was dan weer de grootste stijging sinds april 2004.

Bovendien steeg ook de industriële productie in januari sterker dan verwacht, waarmee een indicatie wordt gegeven dat de fabriekssector eveneens aan de beterhand is.

De Federal Reserve meldde een stijging vorige maand van de industriële productie in de Verenigde Staten met 0,9%, nadat in december al een stijging met 0,7% werd opgetekend.

De consensusverwachting lag slechts op een stijging met 0,7%. Michael Feroli, econoom bij JPMorgan Chase & Co, stelde vast dat vooral de vraag uit het buitenland opnieuw aantrok. Dat was met name het geval met Azië, van waaruit meer vraag naar Amerikaanse producten kwam.

Het Commerce Department maakte bekend dat in januari een stijging van de bouw van nieuwe woningen met 2,8% werd geregistreerd. Op jaarbasis wordt nu aan 591.000 nieuwe woningen gewerkt. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op 580.000. Bovendien werd ook het december-cijfer naar boven aangepast. Op jaarbasis steeg het aantal woningen in aanbouw met 21,1% en dat was dan weer de grootste stijging sinds april 2004. Bovendien steeg ook de industriële productie in januari sterker dan verwacht, waarmee een indicatie wordt gegeven dat de fabriekssector eveneens aan de beterhand is. De Federal Reserve meldde een stijging vorige maand van de industriële productie in de Verenigde Staten met 0,9%, nadat in december al een stijging met 0,7% werd opgetekend. De consensusverwachting lag slechts op een stijging met 0,7%. Michael Feroli, econoom bij JPMorgan Chase & Co, stelde vast dat vooral de vraag uit het buitenland opnieuw aantrok. Dat was met name het geval met Azië, van waaruit meer vraag naar Amerikaanse producten kwam.