BNP Paribas boekte over het laatste kwartaal van vorig jaar een nettowinst van €1,37 mrd, tegenover een verlies van €1,37 mrd tijdens hetzelfde kwartaal het jaar voordien. Daarmee werden de consensusverwachtingen geklopt, want de analisten hadden gerekend op slechts een nettowinst van €1,06 mrd.

Tijdens het vierde kwartaal moest BNP Paribas nog voor €1,9 mrd euro aan provisies opzij zetten voor probleemkredieten. Dat is 26% minder dan tijdens hetzelfde kwartaal 12 maanden voordien. De analisten hadden gerekend op €2,3 mrd aan provisies.

De winst voor belastingen van BNP Paribas bedroeg €834 mln, tegenover €1,24 mrd tijdens het derde kwartaal en een recordverlies van €2,07 mrd tijdens het vierde kwartaal van 2008. Toen werd de bank hard geraakt door het faillissement van Lehman Brothers.

De resultaten van BNP Paribas waren volgens Jaap Meijer van Evolution Securities min of meer in lijn met de resultaten van andere banken die sterk actief zijn in investment banking.

BNP Paribas boekte over het laatste kwartaal van vorig jaar een nettowinst van €1,37 mrd, tegenover een verlies van €1,37 mrd tijdens hetzelfde kwartaal het jaar voordien. Daarmee werden de consensusverwachtingen geklopt, want de analisten hadden gerekend op slechts een nettowinst van €1,06 mrd. Tijdens het vierde kwartaal moest BNP Paribas nog voor €1,9 mrd euro aan provisies opzij zetten voor probleemkredieten. Dat is 26% minder dan tijdens hetzelfde kwartaal 12 maanden voordien. De analisten hadden gerekend op €2,3 mrd aan provisies. De winst voor belastingen van BNP Paribas bedroeg €834 mln, tegenover €1,24 mrd tijdens het derde kwartaal en een recordverlies van €2,07 mrd tijdens het vierde kwartaal van 2008. Toen werd de bank hard geraakt door het faillissement van Lehman Brothers. De resultaten van BNP Paribas waren volgens Jaap Meijer van Evolution Securities min of meer in lijn met de resultaten van andere banken die sterk actief zijn in investment banking.