De stijging van het resultaat was te danken aan de goede gang van zaken in de energiedivisie en in health care. Bovendien slaagde Siemens er in om de Amerikaanse pensioenkosten te drukken.

De omzet daalde echter met 4% tot 18,23 miljard euro, het aantal nieuwe orders viel met 14% terug. Dat was volgens het bedrijf het gevolg van het uitblijven van grote orders in energie en industrie.

Voor het volledige boekjaar verwacht Siemens nu een resultaat dat boven de 7,50 miljard euro van vorig jaar gaat uitkomen. Eerder was uitgegaan van een winst in een vork van 6 tot 6,50 miljard euro.

De stijging van het resultaat was te danken aan de goede gang van zaken in de energiedivisie en in health care. Bovendien slaagde Siemens er in om de Amerikaanse pensioenkosten te drukken. De omzet daalde echter met 4% tot 18,23 miljard euro, het aantal nieuwe orders viel met 14% terug. Dat was volgens het bedrijf het gevolg van het uitblijven van grote orders in energie en industrie. Voor het volledige boekjaar verwacht Siemens nu een resultaat dat boven de 7,50 miljard euro van vorig jaar gaat uitkomen. Eerder was uitgegaan van een winst in een vork van 6 tot 6,50 miljard euro.