Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs, is van mening dat de besmetting inderdaad hier en nu kan stoppen. De beleggers gingen er al maanden van uit dat een bailout van Portugal onvermijdelijk was geworden.

Portugal zou - naargelang van de bron - 60 tot 80 miljard euro nodig hebben en dat bedrag is beschikbaar binnen het Europees steunfonds. Nielsen verwacht niet dat andere landen aangetast gaan worden. Ook Spanje zou dus veilig zijn voor het overwaaien van het virusbacil uit het buurland.

Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs, is van mening dat de besmetting inderdaad hier en nu kan stoppen. De beleggers gingen er al maanden van uit dat een bailout van Portugal onvermijdelijk was geworden. Portugal zou - naargelang van de bron - 60 tot 80 miljard euro nodig hebben en dat bedrag is beschikbaar binnen het Europees steunfonds. Nielsen verwacht niet dat andere landen aangetast gaan worden. Ook Spanje zou dus veilig zijn voor het overwaaien van het virusbacil uit het buurland.