In verschillende groepsgesprekken werd bij ouders en hun kinderen (tussen 26 en 35 jaar oud en nog niet in het bezit van een eigen woning) gepolst naar hoe jongvolwassenen en ouders omgaan met de uitdagingen bij het aanschaffen van een eigen woning en wat zij in dat proces van hun financiële instelling verwachten.

Uit de gesprekken bleek in het algemeen dat jongvolwassenen en ouders vaak dezelfde ideeën hebben over betaalbaar wonen. Jongvolwassenen beginnen aan vastgoed te denken bij hun eerste vaste job en/of bij hun eerste loon.

Ze willen graag op eigen benen staan en alle hulp is welkom, maar niet voor altijd en te allen prijze.

Ouders willen op hun beurt graag helpen, financieel of materieel. Sommige woonconcepten zijn voor beide leeftijdsgroepen nog te progressief, al staan de jongvolwassenen daarin iets verder dan de ouders.

Beide verwachten van hun bank dat de jongvolwassenen serieus genomen worden en verwachten oprechte en professionele hulp.

In verschillende groepsgesprekken werd bij ouders en hun kinderen (tussen 26 en 35 jaar oud en nog niet in het bezit van een eigen woning) gepolst naar hoe jongvolwassenen en ouders omgaan met de uitdagingen bij het aanschaffen van een eigen woning en wat zij in dat proces van hun financiële instelling verwachten. Uit de gesprekken bleek in het algemeen dat jongvolwassenen en ouders vaak dezelfde ideeën hebben over betaalbaar wonen. Jongvolwassenen beginnen aan vastgoed te denken bij hun eerste vaste job en/of bij hun eerste loon. Ze willen graag op eigen benen staan en alle hulp is welkom, maar niet voor altijd en te allen prijze. Ouders willen op hun beurt graag helpen, financieel of materieel. Sommige woonconcepten zijn voor beide leeftijdsgroepen nog te progressief, al staan de jongvolwassenen daarin iets verder dan de ouders. Beide verwachten van hun bank dat de jongvolwassenen serieus genomen worden en verwachten oprechte en professionele hulp.