De hedgefunds schuwen het grote werk ook niet. Apple werd op zijn vingers getikt door Carl Icahn en Sony door Dan Loeb.

Inmiddels zijn er bij bedrijven die groter zijn dan $ 10 mrd al 42 activists bezig. In 2010 waren dit er nog maar 17. De komende tijd zal het wellicht alleen maar toenemen.

Zeker omdat veel bedrijven cash werkloos op de balans hebben staan. Bestuurders van ondernemingen worden dus steeds meer opgejaagd.

Vaak nemen ze daarom al harde maatregelen om de activists verre van zich te houden. Of dit alles goed of slecht is voor andere beleggers zal de tijd leren.

De hedgefunds schuwen het grote werk ook niet. Apple werd op zijn vingers getikt door Carl Icahn en Sony door Dan Loeb. Inmiddels zijn er bij bedrijven die groter zijn dan $ 10 mrd al 42 activists bezig. In 2010 waren dit er nog maar 17. De komende tijd zal het wellicht alleen maar toenemen. Zeker omdat veel bedrijven cash werkloos op de balans hebben staan. Bestuurders van ondernemingen worden dus steeds meer opgejaagd. Vaak nemen ze daarom al harde maatregelen om de activists verre van zich te houden. Of dit alles goed of slecht is voor andere beleggers zal de tijd leren.