Inmiddels is ook de Verenigde Staten hetzelfde pad ingeslagen, in zoverre dat bijvoorbeeld vanuit China wordt aangedrongen op een de-Amerikanisering van de wereld en op de vervanging van de dollar als reservewereldmunt door een alternatief. Probleem is dat dergelijk alternatief nog niet is gevonden.

De VS hebben weliswaar op het laatste moment een oplossing voor de crisis gevonden, maar de aangerichte schade zal maar moeilijk hersteld kunnen worden. Bovendien leeft de vrees dat de VS van crisis tot crisis zullen leven, een evolutie die ooit fout zal aflopen.

Inmiddels is ook de Verenigde Staten hetzelfde pad ingeslagen, in zoverre dat bijvoorbeeld vanuit China wordt aangedrongen op een de-Amerikanisering van de wereld en op de vervanging van de dollar als reservewereldmunt door een alternatief. Probleem is dat dergelijk alternatief nog niet is gevonden. De VS hebben weliswaar op het laatste moment een oplossing voor de crisis gevonden, maar de aangerichte schade zal maar moeilijk hersteld kunnen worden. Bovendien leeft de vrees dat de VS van crisis tot crisis zullen leven, een evolutie die ooit fout zal aflopen.