Focus FED is verschoven

De focus van de FED is verschoven met QE3, schrijft Jim O'Neill van Goldman Sachs. Van de twee pilaren van het beleid - inflatie en werkgelegenheid - richt de Fed zich nu meer op het verlagen van de werkloosheid dan op het (in toom houden van) inflatie.

Tegelijkertijd heeft de Open Markt Commissie van de FED (FOMC) de verwachting voor economische groei in 2013 en 2014 naar boven bijgesteld.

Gecombineerd met andere positieve berichten concludeert O'Neill: "It strikes me that us relatively-lone bulls are not going to remain quite so lonely."

Suikerprijs probeert uit het dal te klimmen

De suikerprijs klom volgens Royal Bank of Scotland uit het dal en

flirtte opnieuw met de grens van 20 dollarcent per pond. De nieuwsstroom was nochtans niet zo positief met voor de oogst gunstige weersomstandigheden in Brazilië en India. De prijs van een pond suiker steeg met 2,7 procent.

Koffie werd zonder fundamenteel nieuws 11,1 procent duurder en was daarmee de sterkste stijger. Ook bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) noteert op het hoogste niveau in bijna vijf maanden.

Deze klim valt met name toe te schrijven aan de goedkope dollar want volgens het National Hurricane Center is ook er de komende

dagen geen orkaandreiging voor Florida. FCOJ werd op weekbasis 3,7 procent duurder.

Focus FED is verschoven De focus van de FED is verschoven met QE3, schrijft Jim O'Neill van Goldman Sachs. Van de twee pilaren van het beleid - inflatie en werkgelegenheid - richt de Fed zich nu meer op het verlagen van de werkloosheid dan op het (in toom houden van) inflatie. Tegelijkertijd heeft de Open Markt Commissie van de FED (FOMC) de verwachting voor economische groei in 2013 en 2014 naar boven bijgesteld. Gecombineerd met andere positieve berichten concludeert O'Neill: "It strikes me that us relatively-lone bulls are not going to remain quite so lonely."Suikerprijs probeert uit het dal te klimmen De suikerprijs klom volgens Royal Bank of Scotland uit het dal en flirtte opnieuw met de grens van 20 dollarcent per pond. De nieuwsstroom was nochtans niet zo positief met voor de oogst gunstige weersomstandigheden in Brazilië en India. De prijs van een pond suiker steeg met 2,7 procent. Koffie werd zonder fundamenteel nieuws 11,1 procent duurder en was daarmee de sterkste stijger. Ook bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) noteert op het hoogste niveau in bijna vijf maanden. Deze klim valt met name toe te schrijven aan de goedkope dollar want volgens het National Hurricane Center is ook er de komende dagen geen orkaandreiging voor Florida. FCOJ werd op weekbasis 3,7 procent duurder.