De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging met slechts 2,60%. Uit de cijfers blijkt duidelijk dat de recessie in Japan aan het afzwakken is. Toch is het nog te vroeg om te stellen dat we alweer op de goede weg zijn.

Verwacht wordt de bestellingen voor nieuwe machines in het huidige kwartaal met 8,60% zijn gedaald ten opzichte van het kwartaal voordien. De bereidheid om te investeren blijft voorlopig laag bij de Japanse bedrijven.

Het cijfer over de machinebestellingen werd in juni beïnvloed door eenmalige factoren, meer bepaald als gevolg van een forse stijging van het aantal orders bij de non-ferrobedrijven.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging met slechts 2,60%. Uit de cijfers blijkt duidelijk dat de recessie in Japan aan het afzwakken is. Toch is het nog te vroeg om te stellen dat we alweer op de goede weg zijn. Verwacht wordt de bestellingen voor nieuwe machines in het huidige kwartaal met 8,60% zijn gedaald ten opzichte van het kwartaal voordien. De bereidheid om te investeren blijft voorlopig laag bij de Japanse bedrijven. Het cijfer over de machinebestellingen werd in juni beïnvloed door eenmalige factoren, meer bepaald als gevolg van een forse stijging van het aantal orders bij de non-ferrobedrijven.