Er was slechts gerekend op een stijging met 0,60%. Anderzijds werd ook het cijfer voor april naar boven aangepast. Zowel april als mei waren wat betreft de bestellingen voor duurzame goederen de beste maanden sinds december 2007, de maand toen de recessie begon.

De orders voor kapitaalgoederen buiten de defensiesector stegen met 4,80% en dat was de sterkste stijging sinds september 2004. Volgens de eerste reacties van de analisten zou dat kunnen betekenen dat de bedrijven opnieuw meer investeren.

Toch waarschuwen dezelfde analisten meteen dat het nog wel enkele maanden kan duren alvorens we een duidelijk herstel krijgen. De sterke toename van de werkloosheid weegt op de consumptie, terwijl anderzijds niet op de export hoeft te worden gerekend omdat ook de rest van de wereld zich in een economische crisis bevindt.

Zonder rekening te houden met de transportsector stegen de orders met 1,10% en dat was eveneens beter dan verwachte 0,40%. In de transportsector steeg de vraag naar vliegtuigen, maar daalde die voor auto's.

Er was slechts gerekend op een stijging met 0,60%. Anderzijds werd ook het cijfer voor april naar boven aangepast. Zowel april als mei waren wat betreft de bestellingen voor duurzame goederen de beste maanden sinds december 2007, de maand toen de recessie begon. De orders voor kapitaalgoederen buiten de defensiesector stegen met 4,80% en dat was de sterkste stijging sinds september 2004. Volgens de eerste reacties van de analisten zou dat kunnen betekenen dat de bedrijven opnieuw meer investeren. Toch waarschuwen dezelfde analisten meteen dat het nog wel enkele maanden kan duren alvorens we een duidelijk herstel krijgen. De sterke toename van de werkloosheid weegt op de consumptie, terwijl anderzijds niet op de export hoeft te worden gerekend omdat ook de rest van de wereld zich in een economische crisis bevindt. Zonder rekening te houden met de transportsector stegen de orders met 1,10% en dat was eveneens beter dan verwachte 0,40%. In de transportsector steeg de vraag naar vliegtuigen, maar daalde die voor auto's.