Het was de tweede keer in drie maanden tijd dat de orders voor duurzame goederen stegen en dat mag worden beschouwd als een hoopvol signaal dat de verwerkende industrie opnieuw aan de beterhand is.

Het Commerce Department dat de bestellingen voor duurzame goederen vorige maand met 1% zijn gestegen, een stijging waarmee werd tegemoet gekomen aan de verwachtingen van de analisten.

Zonder rekening te houden met de transportsector zou er sprake zijn van een stijging met 0,90%, waar de analisten op een stijging met maar 0,70% hadden gerekend. In augustus daalden de orders voor duurzame goederen met 2,60%, in augustus was er een stijging met 4,80%.

Het was de tweede keer in drie maanden tijd dat de orders voor duurzame goederen stegen en dat mag worden beschouwd als een hoopvol signaal dat de verwerkende industrie opnieuw aan de beterhand is. Het Commerce Department dat de bestellingen voor duurzame goederen vorige maand met 1% zijn gestegen, een stijging waarmee werd tegemoet gekomen aan de verwachtingen van de analisten. Zonder rekening te houden met de transportsector zou er sprake zijn van een stijging met 0,90%, waar de analisten op een stijging met maar 0,70% hadden gerekend. In augustus daalden de orders voor duurzame goederen met 2,60%, in augustus was er een stijging met 4,80%.