Er was sprake van een daling van de orders voor duurzame goederen met 0,30% en dat was de sterkste terugval sinds augustus. De cijfers werden door het Commerce Department bekendgemaakt.

Inclusief transportmiddelen was er sprake van een stijging van de orders voor duurzame goederen met 3%. Transportmateriaal wordt traditioneel uit de index gehaald wegens het te volatiele karakter.

Zach Pandl, econoom van Nomura Securities, is van mening dat de cijfers de hoop de kop indrukken dat de kapitaalinvesteringen door de bedrijven in de tweede helft van dit jaar boven het gemiddelde gaan groeien. Anderzijds blijkt dat de bedrijven toch nog blijven investeren.

Er was sprake van een daling van de orders voor duurzame goederen met 0,30% en dat was de sterkste terugval sinds augustus. De cijfers werden door het Commerce Department bekendgemaakt. Inclusief transportmiddelen was er sprake van een stijging van de orders voor duurzame goederen met 3%. Transportmateriaal wordt traditioneel uit de index gehaald wegens het te volatiele karakter. Zach Pandl, econoom van Nomura Securities, is van mening dat de cijfers de hoop de kop indrukken dat de kapitaalinvesteringen door de bedrijven in de tweede helft van dit jaar boven het gemiddelde gaan groeien. Anderzijds blijkt dat de bedrijven toch nog blijven investeren.