Kengo Suzuki van Mizuho Securities wijst er op dat het sentiment op de beurzen de afgelopen dagen wat is afgezwakt. Maart was eigenlijk de zwakte maand van het eerste kwartaal, wat zich onder andere vertaalt in een daling voor de MSCI Asia Pacific Index met 1,80%. De Nikkei boekte in Tokio anderzijds wel de grootste stijging sinds juni 2009.

Japanse industriële productie onverwacht gedaald

De Japanse industriële productie is in februari onverwacht gedaald, waarmee nogmaals de vrees wordt bevestigd dat de economie in het land van de rijzende zon stoom aan het aflaten is. Nieuwe stimuleringmaatregelen zouden zodoende niet onwelkom zijn.

Kengo Suzuki van Mizuho Securities wijst er op dat het sentiment op de beurzen de afgelopen dagen wat is afgezwakt. Maart was eigenlijk de zwakte maand van het eerste kwartaal, wat zich onder andere vertaalt in een daling voor de MSCI Asia Pacific Index met 1,80%. De Nikkei boekte in Tokio anderzijds wel de grootste stijging sinds juni 2009.Japanse industriële productie onverwacht gedaald De Japanse industriële productie is in februari onverwacht gedaald, waarmee nogmaals de vrees wordt bevestigd dat de economie in het land van de rijzende zon stoom aan het aflaten is. Nieuwe stimuleringmaatregelen zouden zodoende niet onwelkom zijn.