Het VK wordt met één van de grootste begrotingsdeficieten in Europa geconfronteerd en daar lijkt voorlopig weinig verandering in te komen. De uitgaven die de Britse staat doet, zijn momenteel hoger dan op het moment dat Cameron drie jaar geleden zijn kantoor binnenstapte.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de Britse welvaart alleen maar toegenomen, maar die trend lijkt nu definitief doorbroken te worden. Bovendien lijkt de bevolking zich in toenemende mate te verzetten tegen de aangekondigde maatregelen.

Niet alleen de Labor Party - die in de polls maar blijft groeien - verzet zich heftig tegen de maatregelen die door de regering Cameron werden aangekondigd, ook binnen zijn eigen Tory partij groeit het verzet. Besparingsmaatregelen staan haaks op het huidig pensioensysteem, zo ervaart Cameron. Andere Europese landen gaan binnenkort een gelijkaardige ervaring oplopen.

Het VK wordt met één van de grootste begrotingsdeficieten in Europa geconfronteerd en daar lijkt voorlopig weinig verandering in te komen. De uitgaven die de Britse staat doet, zijn momenteel hoger dan op het moment dat Cameron drie jaar geleden zijn kantoor binnenstapte. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is de Britse welvaart alleen maar toegenomen, maar die trend lijkt nu definitief doorbroken te worden. Bovendien lijkt de bevolking zich in toenemende mate te verzetten tegen de aangekondigde maatregelen. Niet alleen de Labor Party - die in de polls maar blijft groeien - verzet zich heftig tegen de maatregelen die door de regering Cameron werden aangekondigd, ook binnen zijn eigen Tory partij groeit het verzet. Besparingsmaatregelen staan haaks op het huidig pensioensysteem, zo ervaart Cameron. Andere Europese landen gaan binnenkort een gelijkaardige ervaring oplopen.