Het zal dus behoorlijk lang duren alvorens er orde op zaken is gesteld. Zijn waarschuwing heeft op de eerste plaats betrekking op Groot-Brittannië, maar geldt bij uitbreiding ook voor de rest van Europa. Maar niet alleen zullen we moeten blijven besparen, ook de rente zal laag blijven.

Inmiddels zal de deleveraging verder gezet moeten worden. McWilliams raamt de kostprijs voor de Britse economie als gevolg van de gestegen tekorten op de begroting sinds 2000 op ongeveer 1500 miljard pond. Ter vergelijking: het redden van de Britse banken heeft ongeveer 120 miljard pond gekost.

Het zal dus behoorlijk lang duren alvorens er orde op zaken is gesteld. Zijn waarschuwing heeft op de eerste plaats betrekking op Groot-Brittannië, maar geldt bij uitbreiding ook voor de rest van Europa. Maar niet alleen zullen we moeten blijven besparen, ook de rente zal laag blijven. Inmiddels zal de deleveraging verder gezet moeten worden. McWilliams raamt de kostprijs voor de Britse economie als gevolg van de gestegen tekorten op de begroting sinds 2000 op ongeveer 1500 miljard pond. Ter vergelijking: het redden van de Britse banken heeft ongeveer 120 miljard pond gekost.