Daardoor zal de economische groei zowel op het Europese vasteland als in het Verenigd Koninkrijk serieus gaan vertragen. Dat is alleszins de mening van Derek Halpenny, hoofd Europesen global currency research bij Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ.

Halpenny sluit zich aan bij de visie van de Amerikanen dat een te rigoureus besparingsprogramma de economische groei in Europa een stilstand kan toeroepen. De Verenigde Staten dreigen op dat vlak een voorsprong te gaan uitbouwen.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens de euro en het pond hun koersdaling ten opzichte van de dollar gaan verder zetten. Halpenny geeft echter toe dat op wat langere termijn de dollar ook nog niet veilig thuis is.

Daardoor zal de economische groei zowel op het Europese vasteland als in het Verenigd Koninkrijk serieus gaan vertragen. Dat is alleszins de mening van Derek Halpenny, hoofd Europesen global currency research bij Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ. Halpenny sluit zich aan bij de visie van de Amerikanen dat een te rigoureus besparingsprogramma de economische groei in Europa een stilstand kan toeroepen. De Verenigde Staten dreigen op dat vlak een voorsprong te gaan uitbouwen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens de euro en het pond hun koersdaling ten opzichte van de dollar gaan verder zetten. Halpenny geeft echter toe dat op wat langere termijn de dollar ook nog niet veilig thuis is.