Volgens de Verenigde Naties zal daardoor de consumptie in de westerse wereld zware schade ondervinden en zullen miljoenen jobs verloren gaan. De vraag is dan ook of de

besparingsmaatregelen wel de beste oplossing vormen.

China, Duitsland en Japan moeten volgens de VN dringend de binnenlandse consumptie optrekken, terwijl de Verenigde Staten minder (op krediet) moeten gaan consumeren.

Volgens de VN kunnen niet alle landen op de export rekenen om hun economie te laten groeien, zodat een groot deel van de wereld meer aandacht zal moeten besteden aan binnenlandse consumptie.

Volgens de Verenigde Naties zal daardoor de consumptie in de westerse wereld zware schade ondervinden en zullen miljoenen jobs verloren gaan. De vraag is dan ook of de besparingsmaatregelen wel de beste oplossing vormen. China, Duitsland en Japan moeten volgens de VN dringend de binnenlandse consumptie optrekken, terwijl de Verenigde Staten minder (op krediet) moeten gaan consumeren. Volgens de VN kunnen niet alle landen op de export rekenen om hun economie te laten groeien, zodat een groot deel van de wereld meer aandacht zal moeten besteden aan binnenlandse consumptie.