De tegenstanders van die besparingen zijn dan weer voorstanders van stimuleringsmaatregelen, kwestie van de economie niet in een diep dal te storten.

De belangrijkste voorstander van de stimuleringsmaatregelen is de Amerikaanse economieprofessor Paul Krugman. Zijn stellingen worden echter gecounterd door Anders Aslund, senior fellow aan het Peterson Institute for International Economics en co-auteur met Valdis Dombrovskis van het boek "How Latvia Came through the Financial Crisis".

Hij vergelijkt namelijk de situatie in Litouwen met die in Griekenland, twee kleine landen die hard door de crisis werden geraakt.

De Litouwse economie kromp met 24% over een periode van 2 jaar, maar is er nu weer bovenop. Griekenland blijft echter in een sukkelstraatje hangen en raakt er maar niet bovenop.

De tegenstanders van die besparingen zijn dan weer voorstanders van stimuleringsmaatregelen, kwestie van de economie niet in een diep dal te storten. De belangrijkste voorstander van de stimuleringsmaatregelen is de Amerikaanse economieprofessor Paul Krugman. Zijn stellingen worden echter gecounterd door Anders Aslund, senior fellow aan het Peterson Institute for International Economics en co-auteur met Valdis Dombrovskis van het boek "How Latvia Came through the Financial Crisis". Hij vergelijkt namelijk de situatie in Litouwen met die in Griekenland, twee kleine landen die hard door de crisis werden geraakt. De Litouwse economie kromp met 24% over een periode van 2 jaar, maar is er nu weer bovenop. Griekenland blijft echter in een sukkelstraatje hangen en raakt er maar niet bovenop.