Sinds eind 2010 is het volume van de consumptie van de gezinnen blijven inkrimpen. Als dit verschijnsel aanhoudt, is het verontrustend voor de stabiliteit van de economie.

Daar de eindejaars - en koopjesperiode traditioneel door een sterke consumptie gekenmerkt wordt, zullen de consumptiecijfers dan ook op de voet gevolgd worden.

Tot nu toe zijn er geen officiële statistieken beschikbaar over de consumptie van de gezinnen of de detailverkopen in december 2012 en januari 2013. Men weet echter al dat het consumentenvertrouwen aan de zeer lage kant is.

De vertrouwensindex van de Nationale Bank is immers in december naar een uiterst laag peil gedaald, namelijk tot onder het dieptepunt van de index tijdens de economische en financiële crisis van 2009. Dit is geenszins veelbelovend voor de consumptie.

Sinds eind 2010 is het volume van de consumptie van de gezinnen blijven inkrimpen. Als dit verschijnsel aanhoudt, is het verontrustend voor de stabiliteit van de economie. Daar de eindejaars - en koopjesperiode traditioneel door een sterke consumptie gekenmerkt wordt, zullen de consumptiecijfers dan ook op de voet gevolgd worden. Tot nu toe zijn er geen officiële statistieken beschikbaar over de consumptie van de gezinnen of de detailverkopen in december 2012 en januari 2013. Men weet echter al dat het consumentenvertrouwen aan de zeer lage kant is. De vertrouwensindex van de Nationale Bank is immers in december naar een uiterst laag peil gedaald, namelijk tot onder het dieptepunt van de index tijdens de economische en financiële crisis van 2009. Dit is geenszins veelbelovend voor de consumptie.