Hollande zag zich gedwongen om zijn regering te wijzigen, waarbij de opstandige Montebourg uiteraard aan de kant werd gezet. De Britse krant The Guardian verklaarde onomwonden dat Frankrijk politiek gezien in onverkend terrein is beland, een stap die niet zonder gevaren is.

Montebourg was maar enkele maanden geleden op post. Zijn ontslag geeft aan dat de politieke situatie in Frankrijk steeds wankeler wordt. Wanneer Hollande er niet in slaagt om snel economische successen te boeken, dreigt er voor zijn socialistische partij bij de komende verkiezingen.

Hollande zag zich gedwongen om zijn regering te wijzigen, waarbij de opstandige Montebourg uiteraard aan de kant werd gezet. De Britse krant The Guardian verklaarde onomwonden dat Frankrijk politiek gezien in onverkend terrein is beland, een stap die niet zonder gevaren is. Montebourg was maar enkele maanden geleden op post. Zijn ontslag geeft aan dat de politieke situatie in Frankrijk steeds wankeler wordt. Wanneer Hollande er niet in slaagt om snel economische successen te boeken, dreigt er voor zijn socialistische partij bij de komende verkiezingen.