Maar ook Europa kan hetzelfde lot beschoren zijn: besparingen kunnen leiden tot de oprichting van Europese 'Tea Parties'. Vorige week zaterdag waren er opnieuw grote betogingen in Rome en Lissabon tegen de besparingen die de respectievelijke landen moeten doorvoeren.

Duitsland is de belangrijkste gangmaker van de besparingen, maar ook in dit land lijkt een sterke exportpositie niet langer te volstaan. De Duitsers vrezen sociale onrust in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Griekenland, maar zouden uiteindelijk toch ook in eigen land met een 'Tea Party' geconfronteerd kunnen worden.

Maar ook Europa kan hetzelfde lot beschoren zijn: besparingen kunnen leiden tot de oprichting van Europese 'Tea Parties'. Vorige week zaterdag waren er opnieuw grote betogingen in Rome en Lissabon tegen de besparingen die de respectievelijke landen moeten doorvoeren. Duitsland is de belangrijkste gangmaker van de besparingen, maar ook in dit land lijkt een sterke exportpositie niet langer te volstaan. De Duitsers vrezen sociale onrust in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Griekenland, maar zouden uiteindelijk toch ook in eigen land met een 'Tea Party' geconfronteerd kunnen worden.