Vooral de woningbouwsector werd zwaar getroffen. Dat is volgens Dexia veeleer verheugend, gelet op het zeer sombere klimaat van het begin van vorig jaar en de prognoses die toen werden gegeven door de internationale instellingen.

Dat neemt niet weg dat het hersteltempo laag ligt, wat betekent dat men pas na enige tijd het activiteitsniveau van vóór de recessie weer zal halen.

We krijgen dus een herstel dat tegelijk sneller dan verwacht verloopt maar daarnaast niet veel enthousiasme wekt.

Een troost is dat België volgens Dexia minder zwaar door de besparingsmaatregelen zal worden getroffen dan het gemiddelde in de eurozone.

Vooral de woningbouwsector werd zwaar getroffen. Dat is volgens Dexia veeleer verheugend, gelet op het zeer sombere klimaat van het begin van vorig jaar en de prognoses die toen werden gegeven door de internationale instellingen. Dat neemt niet weg dat het hersteltempo laag ligt, wat betekent dat men pas na enige tijd het activiteitsniveau van vóór de recessie weer zal halen. We krijgen dus een herstel dat tegelijk sneller dan verwacht verloopt maar daarnaast niet veel enthousiasme wekt. Een troost is dat België volgens Dexia minder zwaar door de besparingsmaatregelen zal worden getroffen dan het gemiddelde in de eurozone.