Afgelopen week protesteerden de Spanjaarden opnieuw massaal tegen de aangekondigde besparingsmaatregelen. Ze kregen steun uit een onverwachte hoek, namelijk die van Chrisine Lagarde.

De topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds verklaarde dat eindeloos besparen niet werkt, iets wat de Grieken inmiddels al hebben mogen ervaren.

ING verkoopt verzekeringstak in Maleisië

ING heeft de verzekeringsactiviteiten in Maleisië verkocht aan AIA voor een bedrag van Eur 1,3 mrd. De boekwinst bedraagt Eur 780 mln.

De overeenkomst moet nog door de autoriteiten worden goedgekeurd en de afwikkeling wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal volgend jaar.

De prijs ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers in lijn met de gemiddelde marktprijzen in Azië en heeft als maatstaf 16.9 maal de winst van 2011 en 2.2 maal de boekwaarde.

Het bedrijf heeft een leidende positie in de markt, 1200 werknemers en 1.6 mln cliënten. ING Investment Management in Maleisië en de Aziatische bankactiviteiten zijn niet in de deal betrokken.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op ING is houden in afwachting van de terugbetaling aan de Nederlandse overheid in de komende maanden, de verdere ontwikkeling van de afsplitsing van verzekeringsactiviteiten en de boekwaarde van de bezittingen in Spanje.

Afgelopen week protesteerden de Spanjaarden opnieuw massaal tegen de aangekondigde besparingsmaatregelen. Ze kregen steun uit een onverwachte hoek, namelijk die van Chrisine Lagarde. De topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds verklaarde dat eindeloos besparen niet werkt, iets wat de Grieken inmiddels al hebben mogen ervaren. ING verkoopt verzekeringstak in MaleisiëING heeft de verzekeringsactiviteiten in Maleisië verkocht aan AIA voor een bedrag van Eur 1,3 mrd. De boekwinst bedraagt Eur 780 mln. De overeenkomst moet nog door de autoriteiten worden goedgekeurd en de afwikkeling wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal volgend jaar. De prijs ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers in lijn met de gemiddelde marktprijzen in Azië en heeft als maatstaf 16.9 maal de winst van 2011 en 2.2 maal de boekwaarde. Het bedrijf heeft een leidende positie in de markt, 1200 werknemers en 1.6 mln cliënten. ING Investment Management in Maleisië en de Aziatische bankactiviteiten zijn niet in de deal betrokken. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op ING is houden in afwachting van de terugbetaling aan de Nederlandse overheid in de komende maanden, de verdere ontwikkeling van de afsplitsing van verzekeringsactiviteiten en de boekwaarde van de bezittingen in Spanje.