Wanneer de meest stabiele factor van het bankwezen, met name de spaardeposito's, op dergelijke wijze worden aangepakt, dan roept dit belangrijke vragen op over de onderliggende agenda van sommige politici, die blijkbaar enkel gericht zijn op de perceptie van hun onmiddellijke achterban.

Het besmettingsgevaar naar andere Europese landen die zich in moeilijke omstandigheden, is volgens Duchateau niet denkbeeldig.

De uitleg dat deze maatregel enkel op Cyprus van toepassing zal zijn wegens de specifieke locale situatie, moet overigens bijzonder ongeloofwaardig klinken in Spaanse oren zodat men met de nodige argwaan van de Spaanse spaarder rekening moet houden.

Al het uitstekende werk van de ECB ten spijt, dreigt er dan opnieuw financiële instabiliteit te ontstaan.

Wanneer de meest stabiele factor van het bankwezen, met name de spaardeposito's, op dergelijke wijze worden aangepakt, dan roept dit belangrijke vragen op over de onderliggende agenda van sommige politici, die blijkbaar enkel gericht zijn op de perceptie van hun onmiddellijke achterban. Het besmettingsgevaar naar andere Europese landen die zich in moeilijke omstandigheden, is volgens Duchateau niet denkbeeldig. De uitleg dat deze maatregel enkel op Cyprus van toepassing zal zijn wegens de specifieke locale situatie, moet overigens bijzonder ongeloofwaardig klinken in Spaanse oren zodat men met de nodige argwaan van de Spaanse spaarder rekening moet houden. Al het uitstekende werk van de ECB ten spijt, dreigt er dan opnieuw financiële instabiliteit te ontstaan.