Naoyuki Shinohara, deputy managing director bij het IMF, is van mening dat het besmettingsgevaar voor de Europese begrotingscrisis voorlopig lijkt te zij n afgenomen.

Er zal echter nauwlettend in de gaten worden gehouden of Portugal en Spanje - maar ook de andere Europese landen - hun begrotingstekorten daadwerkelijk gaan afbouwen.

Wanneer de crisis rond de begrotingsdeficieten weer prangender vormen aanneemt, kan het gevaar op besmetting ook opnieuw toenemen. Die besmetting kan zelfs verder reiken dan Europa, bijvoorbeeld richting Japan en VS.

Naoyuki Shinohara, deputy managing director bij het IMF, is van mening dat het besmettingsgevaar voor de Europese begrotingscrisis voorlopig lijkt te zij n afgenomen. Er zal echter nauwlettend in de gaten worden gehouden of Portugal en Spanje - maar ook de andere Europese landen - hun begrotingstekorten daadwerkelijk gaan afbouwen. Wanneer de crisis rond de begrotingsdeficieten weer prangender vormen aanneemt, kan het gevaar op besmetting ook opnieuw toenemen. Die besmetting kan zelfs verder reiken dan Europa, bijvoorbeeld richting Japan en VS.