De winsten voor de belangrijkste indices situeren zich in een range van één tot anderhalf procent. Met een winst van iets meer dan een half procent is de Brusselse beurs een duidelijke achterblijver. Het wachten is nu op de heropening van de Cypriotische banken.

Het voorkomen van besmetting richting andere landen van de eurozone was in de afgelopen dagen de allereerste betrachting van de onderhandelaars in de affaire Cyprus. Vooral het lot van de banken is daarbij een heikel punt, niemand is gebaat bij een onvervalste bank run.

Wanneer in Cyprus de stoppen doorslaan, kan de crisis zich in een mum van tijd naar andere Europese landen in moeilijkheden verplaatsen.

Wilde geruchten kunnen volstaan om de spaarders in paniek hun deposito's van de banken te doen halen, waardoor een bankencrisis onvermijdelijk zou worden.

De winsten voor de belangrijkste indices situeren zich in een range van één tot anderhalf procent. Met een winst van iets meer dan een half procent is de Brusselse beurs een duidelijke achterblijver. Het wachten is nu op de heropening van de Cypriotische banken. Het voorkomen van besmetting richting andere landen van de eurozone was in de afgelopen dagen de allereerste betrachting van de onderhandelaars in de affaire Cyprus. Vooral het lot van de banken is daarbij een heikel punt, niemand is gebaat bij een onvervalste bank run. Wanneer in Cyprus de stoppen doorslaan, kan de crisis zich in een mum van tijd naar andere Europese landen in moeilijkheden verplaatsen. Wilde geruchten kunnen volstaan om de spaarders in paniek hun deposito's van de banken te doen halen, waardoor een bankencrisis onvermijdelijk zou worden.