Hoewel marktpartijen verschilden in mening over hoe groot de eerste stap zou zijn, was de consensus dat het terugdraaien wél deze maand zou beginnen.

Belangrijkste reden voor de FED om het huidige ruime beleid voorlopig nog te handhaven is volgens ABN Amro de huidige stand van de economie: de FED wil niet het risico lopen dat de Amerikaanse economie achteraf gezien nog niet sterk genoeg zou blijken te zijn om de maatregelen nu al terug te draaien.

ABN Amro is positief over dit besluit van de FED. Het laat duidelijk zien dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de economie te ondersteunen.

Uitstel betekent in dit geval echter zeker geen afstel. Op enig moment zal de FED toch het besluit moeten nemen om zijn verruimende maatregelen terug te draaien.

Indien de economie meer overtuigend herstelt, denken de economen van de bank dat de FED in december alsnog zal starten met tapering.

Hoewel marktpartijen verschilden in mening over hoe groot de eerste stap zou zijn, was de consensus dat het terugdraaien wél deze maand zou beginnen. Belangrijkste reden voor de FED om het huidige ruime beleid voorlopig nog te handhaven is volgens ABN Amro de huidige stand van de economie: de FED wil niet het risico lopen dat de Amerikaanse economie achteraf gezien nog niet sterk genoeg zou blijken te zijn om de maatregelen nu al terug te draaien. ABN Amro is positief over dit besluit van de FED. Het laat duidelijk zien dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de economie te ondersteunen. Uitstel betekent in dit geval echter zeker geen afstel. Op enig moment zal de FED toch het besluit moeten nemen om zijn verruimende maatregelen terug te draaien. Indien de economie meer overtuigend herstelt, denken de economen van de bank dat de FED in december alsnog zal starten met tapering.