Dat betekent dat BNP Paribas 75% van Fortis Bank SA/NV zal verwerven en dat 25% van Fortis Insurance Belgium zal worden verkocht aan Fortis Bank SA/NV.

Het percentage van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd in Gent en Utrecht bedroeg:

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV in Gent: 26,15%
Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis N.V. in Utrecht: 26,36%%

CEO van Fortis Karel De Boeck over het resultaat: "Wij zijn verheugd dat de aandeelhouders voor de voorgestelde transactie hebben gestemd. Dit is de best mogelijke oplossing voor de vennootschap; nu kunnen wij vooruit kijken met vertrouwen en zekerheid over de toekomst. We hebben een lange weg afgelegd en wij zijn alle aandeelhouders dankbaar voor hun geduld en hun loyaliteit tegenover de vennootschap in deze lange periode van onzekerheid. Onze prioriteit is nu het vertrouwen in de vennootschap zo snel mogelijk te herstellen, op basis van resultaten. Wij gaan nu een strategie uitwerken voor de toekomst - in de wetenschap dat de meerderheid van de aandeelhouders achter ons staat."

Dat betekent dat BNP Paribas 75% van Fortis Bank SA/NV zal verwerven en dat 25% van Fortis Insurance Belgium zal worden verkocht aan Fortis Bank SA/NV. Het percentage van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd in Gent en Utrecht bedroeg: Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis SA/NV in Gent: 26,15% Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fortis N.V. in Utrecht: 26,36%%CEO van Fortis Karel De Boeck over het resultaat: "Wij zijn verheugd dat de aandeelhouders voor de voorgestelde transactie hebben gestemd. Dit is de best mogelijke oplossing voor de vennootschap; nu kunnen wij vooruit kijken met vertrouwen en zekerheid over de toekomst. We hebben een lange weg afgelegd en wij zijn alle aandeelhouders dankbaar voor hun geduld en hun loyaliteit tegenover de vennootschap in deze lange periode van onzekerheid. Onze prioriteit is nu het vertrouwen in de vennootschap zo snel mogelijk te herstellen, op basis van resultaten. Wij gaan nu een strategie uitwerken voor de toekomst - in de wetenschap dat de meerderheid van de aandeelhouders achter ons staat."