Een vermindering van de aankopen van USD 85 miljard per maand zou altijd "data dependent" zijn, namelijk dat de economische cijfers voldoende sterk moesten zijn om tot de actie over te gaan. En daar wringt momenteel het schoentje.

De laatste weken en maanden vielen de economische cijfers in de VS eerder tegen, vooral dan met betrekking tot het consumentenvertrouwen en de jobcreatie.

In dit opzicht is de beslissing van de Fed gisteren om alles bij het oude te laten niet echt verwonderlijk. Desalniettemin kwam de beslissing als een verrassing voor een (groot) aantal marktspelers, gezien de nogal stevige marktreactie.

Inmiddels is het enthousiasme over de afloop van de FED-meeting al enigszins afgekoeld, de BEL 20 boekt nog een winst van iets meer dan een kwart procent en ook de goudprijs raakt niet echt van de grond.

Een vermindering van de aankopen van USD 85 miljard per maand zou altijd "data dependent" zijn, namelijk dat de economische cijfers voldoende sterk moesten zijn om tot de actie over te gaan. En daar wringt momenteel het schoentje. De laatste weken en maanden vielen de economische cijfers in de VS eerder tegen, vooral dan met betrekking tot het consumentenvertrouwen en de jobcreatie. In dit opzicht is de beslissing van de Fed gisteren om alles bij het oude te laten niet echt verwonderlijk. Desalniettemin kwam de beslissing als een verrassing voor een (groot) aantal marktspelers, gezien de nogal stevige marktreactie. Inmiddels is het enthousiasme over de afloop van de FED-meeting al enigszins afgekoeld, de BEL 20 boekt nog een winst van iets meer dan een kwart procent en ook de goudprijs raakt niet echt van de grond.