Een beslissing over het nieuw steunplan aan Griekenland kan al in november vallen. De Griekse economie raakt maar niet uit het moeras, waardoor het begrotingsdeficiet onveranderd groot blijft. Bovendien slaagt de regering er niet in om, zoals afgesproken, de staatsbezittingen aan een fatsoenlijke prijs te verkopen.

De Grieken zouden pas in de tweede helft van volgend jaar vers geld nodig hebben, maar een beslissing daaromtrent zou toch al in de loop van dit jaar vallen. Het zal duidelijk zijn dat de meeste Europese landen, met Duitsland op kop, niet bepaald staan te trappelen om de Grieken vers geld te geven.

Een beslissing over het nieuw steunplan aan Griekenland kan al in november vallen. De Griekse economie raakt maar niet uit het moeras, waardoor het begrotingsdeficiet onveranderd groot blijft. Bovendien slaagt de regering er niet in om, zoals afgesproken, de staatsbezittingen aan een fatsoenlijke prijs te verkopen. De Grieken zouden pas in de tweede helft van volgend jaar vers geld nodig hebben, maar een beslissing daaromtrent zou toch al in de loop van dit jaar vallen. Het zal duidelijk zijn dat de meeste Europese landen, met Duitsland op kop, niet bepaald staan te trappelen om de Grieken vers geld te geven.