Volgens de Nederlandse minister Jeroen Dijsselbloem is het een absolute noodzaak dat de Griekse schulden afgebouwd worden, de vraag is alleen wie dat zal doen en hoe dat zal gebeuren. Bijkomende hulp is weliswaar nodig, maar anderzijds niet echt dringend.

De 240 miljard euro die Griekenland tot dusver van de troika bestaande uit het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank heeft ontvangen, zou het land tot in augustus drijvende moeten kunnen houden. Daarna zou de situatie opnieuw bekeken moeten worden.

Volgens de Nederlandse minister Jeroen Dijsselbloem is het een absolute noodzaak dat de Griekse schulden afgebouwd worden, de vraag is alleen wie dat zal doen en hoe dat zal gebeuren. Bijkomende hulp is weliswaar nodig, maar anderzijds niet echt dringend. De 240 miljard euro die Griekenland tot dusver van de troika bestaande uit het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank heeft ontvangen, zou het land tot in augustus drijvende moeten kunnen houden. Daarna zou de situatie opnieuw bekeken moeten worden.