CVC Capital Partners zou bereid zijn om €1,40 mrd te bieden, waar de brouwer echter gerekend had op een bedrag in de buurt van €2 mrd. Volgens verschillende banken zou AB-InBev het bod als te laag beschouwen.

Daarom worden andere opties in overweging genomen, zoals bijvoorbeeld het verzelfstandigen van de Centraal-Europese activiteiten. Er wordt op korte termijn - deze week of begin volgende week een beslissing verwacht.

CVC zou anderzijds met 10 tot 12 banken een overeenkomst hebben bereikt over de financiering van het bod, zodat op dat vlak geen problemen meer kunnen ontstaan. Die overeenkomst zou overigens al enkele weken oud zijn.

Bij CVC bleek niemand bereikbaar voor commentaar. Het financieringspakket zou bestaan uit 700 miljoen euro aan schulden en 700 miljoen euro door de uitgifte van aandelen.

Bij de deal zijn elf brouwerijen in zeven landen betrokken. Bovendien brengen de economische problemen in Centraal- en Oost-Europa een valutarisico met zich mee, waardoor de overeenkomst nog complexer wordt.

CVC Capital Partners zou bereid zijn om €1,40 mrd te bieden, waar de brouwer echter gerekend had op een bedrag in de buurt van €2 mrd. Volgens verschillende banken zou AB-InBev het bod als te laag beschouwen. Daarom worden andere opties in overweging genomen, zoals bijvoorbeeld het verzelfstandigen van de Centraal-Europese activiteiten. Er wordt op korte termijn - deze week of begin volgende week een beslissing verwacht. CVC zou anderzijds met 10 tot 12 banken een overeenkomst hebben bereikt over de financiering van het bod, zodat op dat vlak geen problemen meer kunnen ontstaan. Die overeenkomst zou overigens al enkele weken oud zijn. Bij CVC bleek niemand bereikbaar voor commentaar. Het financieringspakket zou bestaan uit 700 miljoen euro aan schulden en 700 miljoen euro door de uitgifte van aandelen. Bij de deal zijn elf brouwerijen in zeven landen betrokken. Bovendien brengen de economische problemen in Centraal- en Oost-Europa een valutarisico met zich mee, waardoor de overeenkomst nog complexer wordt.