Bertrand Kuentzler (ING): "Bij het bedrijf zal dit jaar geen sprake zijn van een margeverbetering. Daarnaast betaalt IBA geen dividend uit en gaf het bedrijf ook geen duidelijke guidance. Deze factoren wijzen niet dadelijk in de richting van een positieve koersprestatie."

Ondanks herzieningen zijn de consensusverwachtingen nog steeds aan de optimistische kant. Kuentzler: "IBA is momenteel correct gewaardeerd, zodat ik het advies voor het aandeel verlaag van kopen naar houden. Ook het koersdoel, op basis van het DCF-model, gaat omlaag van 10 naar 8,40 euro. Anderzijds blijft het aandeel op wat langere termijn een interessante kanshebber, maar de huidige waardering stemt toch voorzichtig."

Bertrand Kuentzler (ING): "Bij het bedrijf zal dit jaar geen sprake zijn van een margeverbetering. Daarnaast betaalt IBA geen dividend uit en gaf het bedrijf ook geen duidelijke guidance. Deze factoren wijzen niet dadelijk in de richting van een positieve koersprestatie." Ondanks herzieningen zijn de consensusverwachtingen nog steeds aan de optimistische kant. Kuentzler: "IBA is momenteel correct gewaardeerd, zodat ik het advies voor het aandeel verlaag van kopen naar houden. Ook het koersdoel, op basis van het DCF-model, gaat omlaag van 10 naar 8,40 euro. Anderzijds blijft het aandeel op wat langere termijn een interessante kanshebber, maar de huidige waardering stemt toch voorzichtig."