Erik Horrix van vastgoedkantoor Steps pleit dan ook voor de oprichting van een soort fonds waarin geld van de beleggers kan worden samengebracht.

Beide partijen zouden hun profijt doen met een dergelijke oplossing. De sociale huisvesting in Vlaanderen zou een krachtige duw in de rug krijgen, terwijl anderzijds de beleggers de kans krijgen om zonder al te grote risico's te lopen een redelijke opbrengst te realiseren.

Horrix waarschuwt ook dat het afbouwen van de bonus een belangrijke motor van onze economie kan doen vastlopen. Er moet in dat geval zeker iets anders in de plaats komen.

De toegevoegde waarde van de bouw wordt door de regering nog altijd zwaar onderschat, het terugverdieneffect van de woonbonus is veel groter dan algemeen wordt aangenomen.

Erik Horrix van vastgoedkantoor Steps pleit dan ook voor de oprichting van een soort fonds waarin geld van de beleggers kan worden samengebracht. Beide partijen zouden hun profijt doen met een dergelijke oplossing. De sociale huisvesting in Vlaanderen zou een krachtige duw in de rug krijgen, terwijl anderzijds de beleggers de kans krijgen om zonder al te grote risico's te lopen een redelijke opbrengst te realiseren. Horrix waarschuwt ook dat het afbouwen van de bonus een belangrijke motor van onze economie kan doen vastlopen. Er moet in dat geval zeker iets anders in de plaats komen. De toegevoegde waarde van de bouw wordt door de regering nog altijd zwaar onderschat, het terugverdieneffect van de woonbonus is veel groter dan algemeen wordt aangenomen.