Zoals eerder aangekondigd, was de verwerving van Nyrstar van het bijkomende belang onderworpen aan de goedkeuring door de aandeelhouders van Ironbark.

De aandeelhoudersvergadering van Ironbark werd eerder vandaag gehouden in Perth, Australië.

Ironbark wil het bedrag dat werd geïnvesteerd gebruiken voor de financiering van het boorprogramma 2010 in de Citronen zink-loodafzetting in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de richting van het voltooien van een haalbaarheidsstudie in verband met de potentiële ontwikkeling ervan.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het kopen van een bijkomend belang in Ironbark past perfect in de strategie van Nyrstar. De balansstructuur wordt er bovendien niet te sterk door aangetast. Hoewel de zwakke zinkprijs momenteel wat weegt op het momentum bij Nyrstar, blijf ik het aandeel accumuleren."

Zoals eerder aangekondigd, was de verwerving van Nyrstar van het bijkomende belang onderworpen aan de goedkeuring door de aandeelhouders van Ironbark. De aandeelhoudersvergadering van Ironbark werd eerder vandaag gehouden in Perth, Australië. Ironbark wil het bedrag dat werd geïnvesteerd gebruiken voor de financiering van het boorprogramma 2010 in de Citronen zink-loodafzetting in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de richting van het voltooien van een haalbaarheidsstudie in verband met de potentiële ontwikkeling ervan. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het kopen van een bijkomend belang in Ironbark past perfect in de strategie van Nyrstar. De balansstructuur wordt er bovendien niet te sterk door aangetast. Hoewel de zwakke zinkprijs momenteel wat weegt op het momentum bij Nyrstar, blijf ik het aandeel accumuleren."