Bernard Hanssens (Bank Degroof): “Solvay zet stap in goede richting”

Bernard Hanssens van Bank Degroof is van mening dat Solvay via Inergy Automotive Systems in China en India een interessante investering doet in brandstofsystemen, investering die echter in omvang relatief beperkt is. Ze zal namelijk maar ongeveer 50 miljoen euro toevoegen aan de omzet.

Bernard Hanssens: “Het is echter wel een stap in de goede richting, waarbij ik onder andere rekening hou met het feit dat het bedrijf ondervertegenwoordigd is op de Aziatische markt. Ik handhaaf zodoende mijn koopadvies voor Solvay.”

Wat de verkoop van de farmadivisie betreft, wacht Hanssens zoals iedereen af: “Solvay is niet gehaast en dat pleit in hun voordeel. Er waren recent heel wat geruchten in de pers, onder andere wat betreft de geringe interesse voor de divisie. Mag ik eraan herinneren dat zich ongeveer hetzelfde voordeed bij Akzo Nobel, dat uiteindelijk toch nog een goede prijs kreeg voor zijn farma-activiteiten?”

Bij KBC Securities nam Wim Hoste nota van het bericht. Hij blijft koper van Solvay met een koersdoel van 75 euro. Het aandeel blijft attractief gewaardeerd en heeft een relatief defensief profiel in vergelijking met andere chemiebedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content