Het betreft de vennootschappen VinylFos, waarin SolVin een belang heeft van 21%, VinylBerre (35%) en Vinilis (65%). Deze besluiten worden effectief vanaf 1 juli 2010.

Vinilis in Martorell in Spanje heeft een jaarcapaciteit van 270.000 ton pvc en wordt uitgebaat door SolVin. Na de beëindiging van de co-bedrijven wordt SolVin de enige eigenaar van Vinilis en Arkema de enige eigenaar van VinylFos en VinylBerre in Frankrijk.

SolVin is een joint venture waarvan Solvay 75% in handen heeft en BASF 25% van de aandelen bezit. Het is de Europese marktleider voor polyvinylchloride (PVC).

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Solvay reorganiseert zijn vinylactiviteiten, maar de impact daarvan is mijn inziens relatief beperkt. Alles draait nog steeds om de herinvestering die het bedrijf gaat doen. Ik heb een advies opbouwen en een koersdoel van 85 euro."

Het betreft de vennootschappen VinylFos, waarin SolVin een belang heeft van 21%, VinylBerre (35%) en Vinilis (65%). Deze besluiten worden effectief vanaf 1 juli 2010. Vinilis in Martorell in Spanje heeft een jaarcapaciteit van 270.000 ton pvc en wordt uitgebaat door SolVin. Na de beëindiging van de co-bedrijven wordt SolVin de enige eigenaar van Vinilis en Arkema de enige eigenaar van VinylFos en VinylBerre in Frankrijk. SolVin is een joint venture waarvan Solvay 75% in handen heeft en BASF 25% van de aandelen bezit. Het is de Europese marktleider voor polyvinylchloride (PVC). Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Solvay reorganiseert zijn vinylactiviteiten, maar de impact daarvan is mijn inziens relatief beperkt. Alles draait nog steeds om de herinvestering die het bedrijf gaat doen. Ik heb een advies opbouwen en een koersdoel van 85 euro."