Dit aanbod slaat op 100% van het kapitaal en de stemrechten van Rhodia en waardeert Rhodia op 3,4 miljard EUR voor een bedrijfswaarde van 6,6 miljard EUR, of een REBITDA-multiple van 7,3x.

De overname van Rhodia zal vanaf 2011 de nettowinst per Solvay-aandeel in gunstige zin beïnvloeden.

De opening van het bod door de Franse marktautoriteit (Autorité des marchés financiers) volgt op de toelatingen respectievelijk op 27 mei 2011 en 10 juni 2011 door de toezichthouder Autorité de Contrôle Prudentiel en het Franse Ministerie van Economische Zaken, Financiën en Industrie zoals bepaald door de relevante reglementen.

Solvay beschikt over de mogelijkheid om een verplicht uitkoopbod uit te brengen indien het meer dan 95% van het kapitaal en van de stemrechten van Rhodia verwerft.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Solvay krijgt van mij nog steeds een neutraal advies."

Dit aanbod slaat op 100% van het kapitaal en de stemrechten van Rhodia en waardeert Rhodia op 3,4 miljard EUR voor een bedrijfswaarde van 6,6 miljard EUR, of een REBITDA-multiple van 7,3x. De overname van Rhodia zal vanaf 2011 de nettowinst per Solvay-aandeel in gunstige zin beïnvloeden. De opening van het bod door de Franse marktautoriteit (Autorité des marchés financiers) volgt op de toelatingen respectievelijk op 27 mei 2011 en 10 juni 2011 door de toezichthouder Autorité de Contrôle Prudentiel en het Franse Ministerie van Economische Zaken, Financiën en Industrie zoals bepaald door de relevante reglementen. Solvay beschikt over de mogelijkheid om een verplicht uitkoopbod uit te brengen indien het meer dan 95% van het kapitaal en van de stemrechten van Rhodia verwerft. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Solvay krijgt van mij nog steeds een neutraal advies."