Bernard Hanssens (Bank Degroof): "De faciliteit heeft een looptijd van 4 jaar (met een uitloopperiode tijdens het vierde jaar). Het bedrag dat Nyrstar in het kader van de faciliteit kan opnemen, wordt bepaald aan de hand van de waarde van de voorraden en openstaande facturen van Nyrstar (de basis voor de lening).

Het bedrag wordt aangepast naarmate de prijzen van grondstoffen veranderen. De nieuwe faciliteit heeft een marge van 1,9% boven EURIBOR."

De gesyndiceerde faciliteit omvat ook een "accordeoncomponent" die een verhoging van de limiet van de faciliteit tot 500 miljoen euro mogelijk maakt (op goedgekeurde basis zonder verplichtingen). Hanssens: "De nieuwe faciliteit vormt een belangrijke stap in het kader van de financiering van de financiële behoeften van het bedrijf op langere termijn. Ik handhaaf voor dit aandeel een advies opbouwen, met een koersdoel van 11 euro."

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "De faciliteit heeft een looptijd van 4 jaar (met een uitloopperiode tijdens het vierde jaar). Het bedrag dat Nyrstar in het kader van de faciliteit kan opnemen, wordt bepaald aan de hand van de waarde van de voorraden en openstaande facturen van Nyrstar (de basis voor de lening). Het bedrag wordt aangepast naarmate de prijzen van grondstoffen veranderen. De nieuwe faciliteit heeft een marge van 1,9% boven EURIBOR." De gesyndiceerde faciliteit omvat ook een "accordeoncomponent" die een verhoging van de limiet van de faciliteit tot 500 miljoen euro mogelijk maakt (op goedgekeurde basis zonder verplichtingen). Hanssens: "De nieuwe faciliteit vormt een belangrijke stap in het kader van de financiering van de financiële behoeften van het bedrijf op langere termijn. Ik handhaaf voor dit aandeel een advies opbouwen, met een koersdoel van 11 euro."