De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper.

De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten.

De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Nyrstar ontwikkelt de verticale integratie verder zonder dat daarbij de balansstructuur van het bedrijf te verder belasten. Ik heb een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 11 euro."

De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper. De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten. De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Nyrstar ontwikkelt de verticale integratie verder zonder dat daarbij de balansstructuur van het bedrijf te verder belasten. Ik heb een advies opbouwen voor het aandeel, met een koersdoel van 11 euro."