Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar werd beschreven in een vertrouwelijke brief van Nyrstar aan CBH van 9 april 2010 die eerder vandaag door CBH werd overhandigd aan de Australian Securities Exchange.

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar is onderworpen aan een aantal belangrijke voorwaarden, waaronder het voltooien van het due diligence-onderzoek met bevredigend resultaat en het bekrachtigen van een bindende implementatie-overeenkomst.

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar zou inhouden dat Nyrstar een bod doet op alle gewone aandelen van CBH (met een aanvaard minimum van 50,1%) aan een prijs van A$0,195 per aandeel en alle converteerbare obligaties van CBH (zonder minimale voorwaarden) aan hun nominale waarde van A$1.000 per obligatie.

Bovendien zouden ook een aantal andere voorwaarden gelden. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar raamt CBH op ongeveer A$ 310 miljoen (€215 miljoen).

Nyrstar is ervan overtuigd dat het Mogelijke Voorstel van Nyrstar een oplossing kan vormen voor de problemen die CBH aanhaalde met betrekking tot de transactiestructuur in het eerdere voorstel van Nyrstar (bekendgemaakt op 12 maart 2010) en bovendien een beter resultaat voor aandeel- en obligatiehouders van CBH kan bieden in vergelijking met het recente voorstel van Toho.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Nyrstar kan het bod op CBH nog aanpassen, ik vermoed dat dit bod bedoeld is om de reacties van de directie te testen. Tot dusver gaf het management van CBH de voorkeur aan het bod van Toho. Ik heb een advies opbouwen voor Nyrstar."

Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar werd beschreven in een vertrouwelijke brief van Nyrstar aan CBH van 9 april 2010 die eerder vandaag door CBH werd overhandigd aan de Australian Securities Exchange. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar is onderworpen aan een aantal belangrijke voorwaarden, waaronder het voltooien van het due diligence-onderzoek met bevredigend resultaat en het bekrachtigen van een bindende implementatie-overeenkomst. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar zou inhouden dat Nyrstar een bod doet op alle gewone aandelen van CBH (met een aanvaard minimum van 50,1%) aan een prijs van A$0,195 per aandeel en alle converteerbare obligaties van CBH (zonder minimale voorwaarden) aan hun nominale waarde van A$1.000 per obligatie. Bovendien zouden ook een aantal andere voorwaarden gelden. Het Mogelijke Voorstel van Nyrstar raamt CBH op ongeveer A$ 310 miljoen (€215 miljoen). Nyrstar is ervan overtuigd dat het Mogelijke Voorstel van Nyrstar een oplossing kan vormen voor de problemen die CBH aanhaalde met betrekking tot de transactiestructuur in het eerdere voorstel van Nyrstar (bekendgemaakt op 12 maart 2010) en bovendien een beter resultaat voor aandeel- en obligatiehouders van CBH kan bieden in vergelijking met het recente voorstel van Toho. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Nyrstar kan het bod op CBH nog aanpassen, ik vermoed dat dit bod bedoeld is om de reacties van de directie te testen. Tot dusver gaf het management van CBH de voorkeur aan het bod van Toho. Ik heb een advies opbouwen voor Nyrstar."