De raad van bestuur besliste om aandeelhouders de keuze te bieden het dividend te ontvangen in nieuwe aandelen aan de prijs van 20,00 EUR per aandeel, dan wel in cash, of een combinatie van beide.

Door de algemene vergadering van aandeelhouders werd een nettodividend (coupon n° 73) van 1,00 EUR goedgekeurd. Dit stemt overeen met een brutodividend van 1,3333 EUR. Voor de coupures met aangehechte VVPR-strips bedraagt het nettodividend 1,1333 EUR.

Nadat de aandeelhouders een verhoging van het toegestane kapitaal goedkeurden, besliste de raad van bestuur om de aandeelhouders de keuze te bieden tussen een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen, dan wel in cash of een combinatie van beide.

De prijs van deze nieuwe aandelen werd vastgelegd op 20,00 EUR per aandeel. Aandeelhouders kunnen hun keuze bepalen tussen dinsdag 8 juni 2010 en donderdag 8 juli 2010.

Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het management van Tessenderlo blijft voorzichtig wat de vooruitzichten betreft. Het zwakke momentum wat winstgevendheid betreft, zit mijn inziens al ruimschoots verrekend in de koers. Ik handhaaf dus een advies opbouwen en een koersdoel van 26 euro."

De raad van bestuur besliste om aandeelhouders de keuze te bieden het dividend te ontvangen in nieuwe aandelen aan de prijs van 20,00 EUR per aandeel, dan wel in cash, of een combinatie van beide. Door de algemene vergadering van aandeelhouders werd een nettodividend (coupon n° 73) van 1,00 EUR goedgekeurd. Dit stemt overeen met een brutodividend van 1,3333 EUR. Voor de coupures met aangehechte VVPR-strips bedraagt het nettodividend 1,1333 EUR. Nadat de aandeelhouders een verhoging van het toegestane kapitaal goedkeurden, besliste de raad van bestuur om de aandeelhouders de keuze te bieden tussen een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen, dan wel in cash of een combinatie van beide. De prijs van deze nieuwe aandelen werd vastgelegd op 20,00 EUR per aandeel. Aandeelhouders kunnen hun keuze bepalen tussen dinsdag 8 juni 2010 en donderdag 8 juli 2010. Bernard Hanssens (Bank Degroof): "Het management van Tessenderlo blijft voorzichtig wat de vooruitzichten betreft. Het zwakke momentum wat winstgevendheid betreft, zit mijn inziens al ruimschoots verrekend in de koers. Ik handhaaf dus een advies opbouwen en een koersdoel van 26 euro."